HTML

morvai arnold

Ez a blog, mindenről, ami a napi eseményekhez, hozzáfűződik és a vagyonőri szakmához.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Vagyonőr publikáció 2. !!!!!!!!!!

2011.07.24. 13:22 | morvai arnold | Szólj hozzá!

Címkék: 2. publikáció vagyonőr !!!!!!!!!!

Hát igen sok hozzászólást olvastam, és az első publikációban, ki is tértem rá, hogy a vagyonőrnek sokrétű a feladata, nagy a felelőssége, és még osztályozzák is őket a munkáltatók, és a megbízó is.

 

Sajnos, a bolti, az áruházi vagyonőröket, a kedves vásárlók is kritizálják, ha tetszik, ha nem ez a mondat, és a vásárlók is csak azt észlelik és jegyzik meg, hogy a vagyonőr csak követi őket, molesztálja, és megszégyeníti a vásárlót.

 

Pedig ez nem igaz, a vagyonőr csak a munkáját végzi, és a megbízó ( az áruház, vagy a bolt ) és a munkáltató által előírt szabályokat követi, és az előírásokat tartja be ami a vagyonőr számára elő van írva.

 

Higgye el mindenki a táska, a blokk, és a többi ellenőrzés, is olyan kellemetlen a vagyonőr számára, mint a vásárlók számára, de ezt meg kell tenni, és folyamatos ellenőrzést kell végezni.

 

Most meg fog lepődni az olvasó, mert nem csak a vásárló, ha nem a pénztárosok, és az alkalmazottak is ellenőrizve vannak, még szigorúbban.

 

Sok helyen meg van adva, a vagyonőr számára, hogy havi hány jegyzőkönyvet,  kell írnia, vagy hány elfogásnak kell lenni, mert más különben, kirúgják, vagy fegyelmit kap.

 

Tehát a vagyonőrök fele sajnos nagyon nagy az elvárás, a megbízó felöl, és a munkáltató felöl.

Az elvárásokban, az is benne van, hogy a munkáltatóknál, nagyon sok az olyan biztonsági főnök, aki rendőr volt, vagy a munkáltató volt rendőr, és magasra emelik a lécet a vagyonőrök számára, vagy ahova kerül a vagyonőr ahol a csoportvezető, rendőr, vagy volt katona és őneki az a feladata, hogy magas léc mellett kelljen dolgoznia vagyonőrnek.

 

Pedig ezek az emberek sem hibátlanok, és ismerek olyanokat akik, még ráadásul, részegen állnak munkába, vagy munkaidő alatt is isznak esetleg.

 

Ezeket kellene megszüntetni, hogy akik rendőrök voltak, vagy katonák, azok ne lehessenek vagyonőrök, vagy ne vállalhassanak, vagyonőr cégnél vezető beosztást, ha nem sima vagyonőrként dolgozzanak.

 

Sőt úgy ne, hogy még a sima vagyonőrökkel, éreztetik is azt, hogy ők a janik, és ők érnek valamit, ebben a szakmában, pedig az előző írásomban már megemlítettem, hogy ez a szakma nem ugyanaz, mint a rendőri szakma, vagy a katonai pálya, ez is ez külön szakma és ezt is tanulni kell.

 

A vagyonőr azért van ott szó szerint, hogy kellemetlen helyzetbe a vásárlót, és a vevőt, más hol a sofőröket, a dolgozókat, és még sok mindenkit, de ugyanúgy kellemetlen helyzetbe a vagyonőröket is, igaz, de ez az igazság, de ezt is lehet illemtudóan, és bunkón végezni, az utóbbiért azért én kérek bocsánatot mindenkitől, aki a vásárlókkal nem megfelelően bánik a vagyonőr társadalom nevében. De ez előfordul a rendőri intézkedések során is, és őket nem figyelmezteti, senki vagy nem meri.

 

De visszatérve a vagyonőrökhöz, akik nem angyalok, de a vásárlók, sem és mert a legtöbb vásárló is nagyon kellemetlenül tud viselkedni, a vagyonőrökkel szemben. Arra kérem, aki olvassa, és vásárló, hogy a vagyonőrrel, türelmesen bánjon, mert ő csak a munkáját végzi, ugyanúgy, mint a rendőr, vagy a rend védelmisek, mindenkit arra kérek, hogy türelmes, és megértő legyen, megint durva szót használok, (hamarabb szabadul.)

 

Itt megint csak vissza kell térni egy nagyon kényes kérdésre, mégpedig, hogy a munkaadók, a kevés fizetésért nagyon sok munkát, és minőségi munkát várnak el a vagyonőrtől. Nagyon nagyon kihasználják a vagyonőrt, valahol csak minimál bérért, vagy napi 12-óra munka után, nem pihenő, ha nem megint munka jön a vagyonőr számára. Ami azt jelenti, hogy napi 12.-óra az havi 300-órát jelent, és 25-nap folyamatos munkavégzés. az esetleges pihenőidő, az pedig 5-nap egy hónapban, ami hetente, 1 nap pihenőt jelent a vagyonőr számára, és ezért 110.000.ezer forintot kap, ami nem sok.

De hozzá kell tennem, hogy néha ez az 5-nap sem szabad, ha nem be kell ugrani, valaki helyett mert dolga van, vagy épp a kollegának nincs  kedve bejönni, dolgozni, és akkor egy hónapban, csak 2-nap a pihenő, vagy 1, hát így ezt olvasva akkor felmerül a kérdés, hogy a vagyonőrök nincsenek megfizetve ugye?

 

De ez vonatkozik, minden területre, ahol 24-48, munkavégzés van, ott is, mert előfordul, hogy néha, az őr 72-órázik.

 

Nos ebből a kis fizetésből, amit a vagyonőr kap a rengeteg munkáért, abból még ki kell fizetnie, a kamarai díjat, esetleg az igazolványcserét, ha kell, ha nem kocsival jár akkor a bérletet, ha kocsival a benzint.

 

Vegyük alapul, a 110.000.ft fizetést, amit említettem, a mai benzin árak mellett, mert vannak vagyonőrök, akik vidékre járnak dolgozni, hogy eltartsák családjukat, ami mondjuk, egy 50-km-res körzetben van a munkahelye, és csak 6-liter benzint fogyaszt az autó, és 381.ft. literje a benzinnek.

 

Tehát, 50+50=100=6 liter + 1literbenzin az 381.ft.=25-napos munkavégzés,=57.150.ft 1 hónapban, és még nem számoltam, hogy a kocsi kopik, romlik, a kaját, a cigit.

Majd sajnos ebből a benzin árának kifizetéséből, a vagyonőr nem kap semmi visszatérítést, a munkáltatótól egy fillért sem.

 

Nahát, kérdezem, hogy akkor a vagyonőrnek, a 110.000.ft fzetés sok.

 

De akkor sokan vannak bejelentve, minimálbérre, vagy csak 80.000.ft keresnek. Akkor miről is beszélünk?

Ez mellett még a családját is el kell tartania.

 

 

Ebben a szakmában, mindenki csak a pénzt, húzza le a vagyonőrről, és nem nézi semmibe a munkáját, senki pedig....................................................

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morvaiarnold.blog.hu/api/trackback/id/tr723093448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása